joi, 20 august 2009

Pe cont propriu



"Inainte de anii ‘60 casatoriile bazate pe sentimentul de iubire romantica erau foarte rare iar divortul era blamat. Casatoriile erau aranjate dinainte de catre parinti si se bazau in principal pe un avantaj material sau pe obtinerea sau mentinerea unei pozitii sociale. O femeie divortata era privita ca o paria sau scursura a societatii. Barbatul facea legea in famile iar femeia suferea in tacere. Rolurile principale ale unei femei casatorite erau "cratita", si cresterea unui numar mare de copii. In aceste conditii casatoria era durabila si longeviva doar daca era privita din afara. Un avantaj major al unei femei casatorite era siguranta si lipsa grijei materiale, lucruri pe care nu si le putea asigura de una singura."

Ma bucur ca societatea s-a dezvoltat si ca sunt independent acum. Stiu sa-mi gatesc( si cei mai buni bucatari s-au dovedit a fi barbatii), sa-mi calc, sa-mi spal...nu mai sunt la cheremul lor si nu sunt nevoit sa bat din aripi pentru o farfurie de mancare, pot sa-mi comand pizza chiar acum!

7 comentarii:

TreiBadica spunea...

comanda una si in spate la piata rahova! cea mai mare, family, jumbo, sa se sature si cel mic!

sultana spunea...

misoginule! ai putea sa arati putina compasiune bietelor femei. cred ca e oribil sa gatesti pt un om pe care nu-l iubesti.

delia spunea...

draga de ea, cum sta ea mititica in pridvor si te asteapta, cu ochii umezi de pasiune.aveti si pui in curte? parca am vazut niste graunte, sau erau pt tine?:)

Pescarusu spunea...

@9pizza va rog, 3 pentru fiecare.
@bp: chiar nu sunt misogin si nici nu am vrut sa reiasa asta.Eu cred ca e mult mai oribil sa stai cu un om pe care nu il iubesti.
@delia: de 3 ori iesise in prispa casei ca sa verifice daca am ajuns.
Musli bag iarna cu lapte, mai avem un cocos in congelator.

loredana şi robert spunea...

e atat de usor sa fii pe cont propriu. mult mi greu e sa stii sa imparti cu cienva toate ale vietii.

Pescarusu spunea...

chiar toate?! e foarte greu

maimuta belibou spunea...

eu ma bucur sa vad aici niste mame. ce s-ar face un blog fara niste comentarii mamare?
ea te asteapta saraca, are si cratita... nu zic sa o iubesti, dar sa nu o bati, maica! eu stiu ca nu esti misogin, dar...