joi, 4 iunie 2009

Boc, vreau 2 case !




Cu siguranta nu vreau casa in Bucuresti, ci una undeva intr-un oras mic, ba chiar sat, camp, padure...Imi doresc o casa cu totul neobisnuita, cu costuri extrem de reduse, cu trasaturi arhaice si cu respect fata de natura. Una care sa ma reprezinte si eu pe ea.
Simon Dale, membru al ecovillage project, detine o astfel de casa in Tara Galilor. A construit-o impreuna cu socrul sau si cu prieteni aflati in vizita. Procesul a durat trei luni de zile si l-a costat 3000 de lire sterline, metrul patrat ajungand la 60 de lire sterline. Uneltele folosite au fost o drujba, un ciocan si o dalta. Cuibul are la baza un schelet de lemn de stejar, materia prima provenind din padurea din apropiere. Izolarea s-a facut cu paie atat in cazul pardoselii cat si in cel al peretilor si acoperisului. Luminatorul din acoperis permite patrunderea unei cantitati semnificative de lumina naturala, iar pentru iluminarea artificiala au fost folosite panouri solare. Apa provine de la un parau aflat in apropiere, iar iazul din curte este alimentat de un sistem de colectare a apei de ploaie de pe acoperis. Mai multe aici.

3 comentarii:

sultana spunea...

arhitectura extrema ? hm... imi place, dar nu as locui in casa de hobbiti decit in vacanta. nu stiu daca e safe in salbaticia umana in care trebuie sa supravietuim astazi. pe de alta parte sint de acord cu arhitectura eco, integrata in mediu si cu...pretul casei :)

TreiBadica spunea...

vreau in vizita.

Pescarusu spunea...

Va astept cu cherdele si iaurt.